2021-07-20 15:00:39• hírek • szatmariegyhazmegye.ro

Szent Mária Magdolna templombúcsú egyházmegyénkben

Szent Mária Magdolna Krisztus kísérői közé tartozott és jelen volt Jézus halálánál is. Húsvét hajnalán pedig ő látta meg elsőként a Feltámadottat, aki elküldte őt tanítványaihoz.

Mária Magdolnát a keleti hagyományban az apostolokkal egyenrangúnak tisztelik, az ortodox keresztények az Athosz-hegyi Szimnopetra monostorában tisztelik ereklyéit.

A nyugati hagyományban Alexandriai Szent Kelemen, Szent Ambrus, Szent Ágoston és Nagy Szent Gergely pápa nyomán a bűnbánatot tartó, egykori rosszhírű nőként ismerjük. Tisztelet a XII. századtól vált általánossá. Ő a domonkosok rendjének második pátrónája. Emléknapját Ferenc pápa emelte ünnepi rangra.

Nagymadárszi Szent Mária Magdolna Templom

Nagymadarász első temploma 1805-ben épült. A fatemplom a század közepére már kicsinek bizonyult, így 1857-1859 között új templomot építettek, amely olyannyira tönkrement, hogy az egyházmegyei hatóság 1898-ban elrendelte a lebontását. A mai templom 1900-ban készült el, melyet Szent Mária Magdolna tiszteletére szenteltek fel.

A búcsúi szentmise július 22-én, csütörtökön, délután 17 órakor kezdődik, melynek szónoka Ft. Dudás Miklós, a Mikolai Szűz Mária Királynő templom plébánosa lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: